nieuwe HYAC haven

De nieuwe jachthaven van HYAC

Jachthaven HYAC vzw verwelkomt u graag in onze in 2021 volledig vernieuwde jachthaven vlak tegen het centrum van Hasselt tegen de nieuwe wijk Quartier Bleu met volop winkels en horeca. Er is een 100 meter lange steiger ter beschikking voor passanten. U vaart de haven binnen en houdt stuurboordwal aan, er is achteraan voldoende ruimte om te keren met schepen tot 22M ! Moest de passantensteiger volzet zijn dan vindt de havenmeester zeker nog een plaatsje voor uw boot.


Alles is up to date voorzien met nieuwe WIFI, electriciteit- en drinkwatervoorzieningen op de steigers. We zijn er trots op u onze nieuwe haven voor te stellen. Hasselt is nu zeker een bezoek waard met uw boot ! Sinds septemer 2022 zijn we volop,bezig met het bouwen van een nieuw drijvend clubgebow  met douches, toiletten en een havenkantoor !! Voorlopig is een sanitaire container voorzien op een ponton voor de duur van de werken.

.Contacteer bij het aanvaren van onze haven even onze havenmeester Danny op VHF 72 of mobiel op +32 475 38 90 57 en u verneemt gelijk welke ligplaats voor uw jacht vrij is.

De afgewerkte HYAC jachthaven op 31/08/2021 gezien vanaf de Slachtuiskaai.

Met dank aan Dhr. Philippe Millan voor de foto's  !

Kees en Theo met motorjacht 'De Vloggende Bestemming 02' deed onze nieuwe jachthaven aan vlak na het plaatsen van de nieuwe steigers in juni 2021. HIER vind je de vlog met vanaf 7min 27 het verhaal in Hasselt...

Zicht op onze jachthaven vanuit de Kempische Kaai op 18/06/2021.

Met dank aan Mevr. Lida Bosmans-Wilcke voor de foto !

kerstsfeer aan de kade te Quartier Bleu

overzicht van de bouw van de nieuwe steigers van 25/05/2021 tot 20/07/2021 .

Foto's : Philippe Millan

Het plan met de nieuwe havenindeling. Bovenaan de steigers voor de boten van de HYAC leden, rechts is een watersport recreatie zone, onderaan is een grote steiger voor bezoekende boten en passanten. Het nieuwe clubgebouw (het grijze blokje rechts bovenaan tegen de steigers) is op dit moment volop in constructie !.