clubhuis

Het nieuwe drijvende clubgebouw voor HYAC vzw

- 17/08/2023 : aan de buitenzijde wordt de beplanking van de omgang rond het gebouw verder afgewerkt, binnen in het gebouw wordt er ook stevig door gewerkt. De elektrakasten waar de binnenkomende voedingskabels verdeeld moeten worden naar het gebouw zelf en de steigers worden geplaatst, bekabeld en aangesloten, in het sanitair gedeelte voor de club zijn afvoeren, waterleiding enz reeds voorzien, er werd nog extra isolatie geplaatst zodat met het plaatsen van vloeren en wanden kan verder gegaan worden.

-03/07/2023 : ondertussen gebeurt er veel dat niet echt zichtbaar is. De nieuwe aansluitingen voor stroom, water, gas en riool op de wal worden geplaatst en naar het gebouw gebracht. Er wordt volop geisoleerd aan de binnenzijde van de kelders, de regenwater afvoeren zijn gemaakt, de indeling is gemaakt voor de douches en toiletten van de haven, enz.

- 24/05/2023 : de ruwbouw nadert zijn voltooing : de ramen zijn geplaatst, het glas volgt eind deze week. Ondertussen zijn onze vrijwilligers volop bezig met het isoleren en dichten van het dak, leggen van vloerplaten enz. Ook het door de val van de kraan beschadigde stuk steiger is al weer voorlopig hersteld zodat een doorgang zonder hobbels weer mogelijk is !

- 07/05/2023 : het plaatsen van de gevelplaten is al behoorlijk gevorderd, Binnen wordt er ook verder gewerkt met isolatie van de kelders, het afdichten van de terrasvloer op het eerste verdiep , werk genoeg !

- 03/05/2023 : onze vrijwilligers hebben de terrasplanken tot zover mogelijk tegen het gebouw geplaatst, de vloeren van het clubgebouw zijn ook al zover als het kan voorzien van een houten ondervloer en het terrasje op het eerste verdiep is al afgewerkt tot en met de Epdm zodat de aannemer ook daar verder kan met de gevelbeplating.

- 15/04/2023 : stand van de werken : na 1 week met de aannemer : er werd al een gedeelte van de metaalconstructie van het gebouw geplaatst. Ondertussen werken de vrijwilligers stevig verder aan de terrasbeplanking !

-11/04/2023 : nadat tijdens de eerste werkdag de kraan is omgevallen op de betonnen bakken en de grote steiger  heeft eea stil gelegen tot vandaag! Vandaag starten de werken effectief met een nieuwe kraan en frisse moed !

-27/02/2023 : stand van zaken gezien van op de Kempische Kaai . Vanaf 13 maart start onze aannemer met de constructie van het clubhuis zelf ! Daarvoor wordt op 11/3 een kraan opgesteld bovenaan de keermuur op de Kempoische Kaai.

-19/02/2023 : de drie dagen zonnig weer van afgelopen week hebben het werkteam toegelaten om de OSB platen te leggen,  de epdm mooi strak terug te leggen en aan de kanten te verlijmen. Ook het luik naar de werkplaats is gerealiseerd middels een patent van onze havenmeester Danny.

- 01/02/2023 : door het aanhoudende natte weer liggen de werken buiten even stil. De ondervloer van het terras is voorlopig al afgedekt met de EPDM. Daar moeten nog OSB platen onder komen nadat eerst de plankenvloer is opgedroogd. Ondertussen wordt er binnen verder  gewerkt aan de werkplaats van HYAC in de kleinste kelder.

-26/12/2022 : de ondervloer voor het terras vordert gestaag, eerst wordt de oversteek nog afgewerkt met een U-profiel en dan kan de plankenvloer ook rondom gelegd worden. Al het hout, zowel de balken als de planken, is gerecupereerd materiaal dat door de bestuursleden  de afgelopen maanden werd gesloopt uit een grote houten loods in Genk, met dank aan eigenaar WALTH  !!

-18/12/2022 : ondanks de koude is er stevig doorgewerkt. De constructie voor de terrasvloer (het verhoogde gedeelte) vordert al aardig. Er werden drie lagen betonblokken op gemetst, daarboven een houten constructie waarop de metalen Z-profielen rusten die de terrasvloer (planken+ OSB + EPDM +composietplanken) moeten dragen.

- 03/10 /22 : de drie bakken voor ons clubhuis liggen op hun definitieve plaats en zijn met hun paalbeugels aan de palen bevestigd. Nu worden ze nog verder aan elkaar vast gebout.

-30/09/2022 : Onze buren Lida en Pierre stuurden ons deze foto door van het op de plaats leggen van de drijvende bakken. Eentje ligt er nog rechts aan de passantensteiger, twee liggen er links al op hun definitieve plaats. ook de vordering van de werken  aan de kaaien is er goed op te zien. Dank voor deze foto !

- 26/09/2022 : de bakken werden aan de kade van KERAMO aan het Albertkanaal gelost door 2 zware telescoopkranen. De twee grootste (20x6m) bakken wegen elk toch zowat 100ton. Het opstellen van de kranen, lossen en het binnenvaren, vakkundig geduwd door Danny met ons rode havenbootje, nam zowat de hele dag in beslag. Tegen 16u laggen de bakken veilig en wel afgemeerd aan onze passantensteiger. Daar worden dan de paalbeugels gemonteerd waarmee ze aan de palen worden bevestigd en kunnen ze naar hun definitieve plaats worden gemanoevreerd en aan elkaar gekoppeld worden.

- 23/09/2022 : aankomst van de drie betonnen bakken vanuit Leeuwarden met de Sola Gratia en duwboot Binger.

- 05/09/2022 : onze Havenmeester  Danny is al enkele weken houten planken, balken en isolatie aan het afbreken in een gigantische houten loods te Genk, met dank aan eigenaar WALTH !! Deze materialen zullen goed van pas komen bij de bouw van ons nieuwe clubhuis. Enkele bestuursleden springen hem graag bij voor het uittrekken van nagels, stapelen  enz.. Vele handen maken licht werk (maar ook veel bekraste armen).

- 16/08/2022 : De 3 betonnen bakken voor ons nieuwe clubhuis zijn afgewerkt. op 19/8 vond de oplevering plaats te Leeuwarden door HYAC, de stad Hasselt en de architect. De bakken worden over water naar Hasselt gebracht en zouden in september moeten aankomen en gelost worden op het Albertkanaal. We houden u verder op de hoogte !

-28/06/2022 : twee van onze drie betonnen bakken liggen al te drijven in Leeuwarden . De aankomst en het lossen van de drie bakken in Hasselt is gepland begin september !

- 26/04/2022 : het gieten van de beton voor onze drijvende bakken is gestart ! Er worden in totaal 3 aan elkaar te koppelen bakken gebruikt zodat het totale drijvende oppervlak van ons clublokaal 12x26m wordt.- 28 februari 2022 : na een gezamenlijk bezoek van HYAC en mensen van de stad Hasselt bij de bouwer van de 3 betonnen bakken / caissons te Leeuwarden werd de offerte geactualiseerd en de bestelling geplaatst ! Levering is voorzien voor na het bouwverlof . De bakken worden in een duwbak aangeleverd en zullen dan met een hijskraan te Hasselt in het water worden gelaten en naar de juiste plaats (links van de huidige inkom en loopbrug naar de steigers) gevaren worden en bevestigd aan de daar aanwezige palen.

- 20 februari 2022 : detail van de inrichting van het sanitair op het eerste verdiep door onze projectleider Raymond Heeren.

- 10 mei 2022 : de definitieve plannen voor ons clubhuis gemaakt door architect Ceyssens van C²  ingediend bij onze omgevingsvergunning.

zicht van op de Slachthuiskaai

zicht van op de Kempische kaai

Zicht van op de Kolenkaai

Zicht van de Noord zijde (kant Albertkanaal)

grondplan verdiep +1 (ons clublokaal)

het gelijkvloers met terras en horeca ruimte

grondplan verdiep -1 met daarop duidelijk de 3 betonnen bakken /caissons te zien

De linker bak wordt een werkplaats /opslagruimte voor HYAC.

De andere twee bakken zijn voor technische en sanitaire ruimtes voor het horeca gedeelte.

doorsnede : links= zuiden, rechts = noorden

plan van Arcadis van de vanaf 2/08/20222 geplande omgevingswerken aan de Kolenkaai en Kempische Kaai