Agenda

HYAC agenda en nieuws

- 05/09/2023 :  op zaterdag 16 september vindt het jaarlijkse vuurwerk plaats ter gelegenheid van de opening van Hasselt Kermis. Dit vuurwerk wordt afgeschoten nabij de ingang voor de auto's van de parking van Quartier Bleu. De Kanaalkom wordt afgesloten van 18-22u. Verplaats tijdig uw boot om evt schade aan uw bimini's, afdekzeilen enz te voorkomen ! De Hasseltste jeneverfeesten vinden plaats op 21 en 22 oktober.

- 17/08/2023 : Op 16 augustus 2023 werd op het Albertkanaal tussen Kanne en Ham een blauwalgenbloei waargenomen. Omdat contact met blauwalgen ernstige gezondheidsrisico’s kan inhouden adviseert het Agentschap Zorg en Gezondheid om bij vaststelling van een blauwalgenbloei jetski, waterski en aanverwante activiteiten (tubing, wakeboarden,…) te verbieden. Daarom worden de snelvaartvakken in dit deel van het kanaal gesloten voor deze activiteiten. Varen met hoge snelheid blijft toegestaan.
Bron: FTM/BE/De Vlaamse Waterweg nv/2023/1824/00

- 04/07/2023 :   vanaf 6 juli kan u met een geldige HYAC parkeerkaart (2023= groen) uw auto parkeren aan de Mouttoren.De ingang is op het kruispunt van de Vaartstraat en de Kempische Kaai. Gelieve de slagboom steeds dicht te doen ! 

- 02/07/2023 : de marinekadetten van Leopoldsburg met de 'Liberation' en van Geel met de 'Vera' deden Hasselt aan op hun zomertocht.

-28/02/2023:  Beste watersporter,

Zondag 27 februari hebben we onze verplichte, jaarlijkse effectieve leden vergadering gehouden.
Zoals verplicht door de wet, worden hierop de jaarrekening en andere bestuurlijke items behandeld. Ook de wettelijk verplichte aanpassing van de staturen werden op deze vergadering aangenomen. Hierdoor zal ook de naam van de club veranderd worden in: “Jachthaven HYAC vzw”

Gezien een bestuursmandaat in onze vzw voor zes jaar geldig is en onze laatste aanstelling in 2017 gebeurd is waren dus alle bestuursleden ontslagnemend. Alle bestuursleden hebben zicht opnieuw kandidaat gesteld zodat er eigenlijk niets veranderd is aan onze samenstelling.

Raymond Cuykx, onze trouwe voorzitter, had echter te kennen gegeven dat hij wegens gezondheidsredenen wel nog in het bestuur wenst te blijven maar dat de functie als voorzitter toch zwaar begon door te wegen. Hij heeft dan ook gevraagd om van deze functie ontlast te worden.

Op de eerste, voltallige, vergadering van het dagelijks bestuur, welke deze maandag ochtend om 10h plaatsvond, heeft het dagelijks bestuur dan ook de nieuwe taken toegewezen.

Voorzitter: Raymond Heeren
Ondervoorzitter: Georges Cleeren
Secretaris: Georges Cleeren
Penningmeester: Raymond Heeren
Controller: Dirk Ramakers
Activiteiten; Gislain Bikkems
Tourvaart: Raymond Cuykx
Waterskien: Claudio Meyers
en ‘last but not least’, Havenmeester: Danny Van Woensel.

Het is waarschijnlijk onnodig te zeggen dat deze ploeg een enorme taak te wachten staat gezien de grote veranderingen door de bouw van ons nieuw clubhuis.

Wij hopen dan ook dat jullie, zoals in het verleden, ons jullie vertrouwen zult schenken en wij beloven dat we op het zelfde elan zullen verder werken om deze club een vaste waarde te maken als pleziervaart haven.

Raymond Heeren
Kersverse, nieuwe voorzitter van Jachthaven HYAC vzw

de contactgegevens van de bestuursleden vind je op de pagina 'Bestuur'

-19/02/2023 : maar liefst 7 wedstrijd skiboten maakten vandaag een tripje Massenhoven-Hasselt-Massenhoven..

Westelijke gevel van ons nieuwe clubhuis volgens het plan van C² architecten, Valère Ceyssens op 16/02/2022